Registracija spletnih domen

Registracija spletne domene je storitev, ki jo lahko opravimo za vse pravne in fizične osebe. Registriramo vam lahko različne domenske končnice (.si, .com, .net, .org, eu, .info ...), pri tem vam lahko svetujemo pri izbiri naziva vaše spletne domene.

Z registracijo domene postanete lastnik spletne domene za določeno obdobje. Po preteku tega obdobja, morate to pravico podaljšati, drugače jo lahko zakupi nekdo drug. Podaljšate lahko le domene, ki so v vaši lasti.

Ob registraciji je pomembno, da navedete pravilne podatke, predvsem delujoč elektronski naslov, na katerega boste prejemali vsa obvestila v zvezi z vašo domeno. Vaša naloga je, da skrbite za ažurne podatke, ki so ključnega pomena, predvsem za podaljševanje domene.

Registracija domen .si

T-media je pooblaščeni registrar domen .si, ki uporabnikom spletnih storitev omogoča enostaven dostop do novih domen in nudi nemoteno delovanje že obstoječih domen.

Cenik domen .si

Registracija/podaljšanje domene za: Cena v EUR
(brez DDV)
1 leto 16
2 leti 30
3 leta 42
5 let 68
Zamenjava Registrarja 0
Prenos domene na drugega nosilca 2

* Cenik velja od 01.01.2023.

Dokumenti

Splošni pogoji za registracijo .si domen
Pravila za administrativno reševanje sporov ARDS
Pogoji uporabe
Izjava o zasebnosti

Registracija domen

 

Registracija mednarodnih domen

Naše storitve obsegajo tudi registracijo in pomoč pri registraciji drugih mednarodnih domen kot so .eu, .com, .net., .info, .org, .biz, .cc... ter domene držav (.de, .it, .cz, .ru...).

Domenski spori in svetovanje

Na podlagi dolgoletnih izkušenj z domenskimi politikami, vam lahko tudi svetujemo glede lastništva domen in pomagamo pri reševanju sporov glede lastništva domen. Vedno več je primerov, ko posamezniki ali podjetja registrirajo domeno, ki nosi enako ali podobno ime kot vaše podjetje ali blagovna znamka. Preko domenskega spora je mogoče pridobiti tudi lastništvo takšne domene.

Domena je jedro vaše spletne identitete oz. spletni naslov, kamor lahko usmerite vaše stranke ali poslovne partnerje, da si ogledajo informacije, ki jim jih želite predstaviti.
Ime domene omogoča spletni naslov, po katerem ste znani samo vi.

Kakovostno ime domene vam lahko zagotovi večji obisk spletne strani in uspešnejše poslovanje.

Ime domene mora biti kratko, razumljivo, lahko za zapomniti in hkrati mora predstavljati vaše podjetje. Priporočamo, da je ime domene »prijazno iskanju« in vsebuje vsaj eno ključno besedo, s katero se želite promovirati na spletu.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih